Toerisme: Met trein en elektrische step naar Tel Aviv

Tuesday, August 20, 2019 |  Dov Eilon
In deze video reizen we met Dov Eilon, de Duitstalige redacteur van onze uitgave Israel Heute, van het redactiegebouw in Jeruzalem naar Tel Aviv, met de Jeruzalemse sneltram en de nieuwe sneltrein, en in Tel Aviv stapt hij op een populair vervoermiddel, een elektrische step.

We maken kennis met de RavKav kaart, de Israëlische versie van onze OV Chipkaart, en reizen vanaf het diep onder de Jeruzalemse bodem liggende treinstation Yitzchak Navon over het nieuwe treintraject richting Tel Aviv. Onderweg komen we in de buurt van Dov's woonplaats Modi'in, waar helaas nog geen aansluiting is op dit nieuwe treintraject. Bij het vliegveld Ben Goerion moet hij overstappen, want de rest van de spoorlijn is nog niet van een bovenleiding voorzien.

In Tel Aviv huurt Dov een elektrische scooter, die eigenlijk meer op een step lijkt. In het door gebrek aan parkeer­plaatsen en files geteisterde Tel Aviv zijn elektrische fietsen en scooters hier zeer populair, al zijn ze soms gevaarlijk en is een valhelm geen overbodige luxe.

Vier bedrijven in Tel Aviv bieden de elektrische scooters aan, die je via een app op de mobiele telefoon kunt huren. Een rit kost 5 shekel (€ 1,25) plus een halve shekel per minuut. Een van de bedrijven biedt ook uur- en dagkaarten aan. (N.B. Deze elektrische scooters, of steps, zijn in Nederland niet toegelaten tot het verkeer).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.