Aanvaller van 14 jaar, te jong om te worden gedood?

Monday, August 19, 2019 |  David Lazarus
Iedereen die een politie­agent probeert te vermoorden, moet verwachten dat hij wordt neergeschoten, hoe oud hij ook is. Dan is gezeur over arresteren en verhoren, of een propaganda­praatje over een escalatie met het oog op de verkiezingen, niet op zijn plaats.

In de video van een bewakingscamera zie je twee Arabische jongeren van 14 en 17 jaar, die proberen onopvallend door een poort in de Oude Stad van Jeruzalem te lopen. Dan rennen ze met getrokken messen naar twee politie­agenten toe, die met hun rug naar hen toe staan, om hen te steken.

Een politieagent valt op de grond als de aanvaller boven hem staat en zijn mes in de gevallen agent steekt, terwijl de andere agenten snel reageren en erin slagen om beide aanvallers neer te schieten. Een van de aanvallers blijft liggen, maar de andere blijft bewegen en probeert op te staan, dan wordt hij door een agent met nog een schot geneutraliseerd.

Een Palestijnse woordvoerder kwam woedend tot de belachelijke conclusie, dat de acties van de politie­agenten deel uitmaakten van een regeringsbeleid van moorden, om de spanningen in het conflict te verergeren en de Israëli's over te halen om voor een rechtse regering te stemmen. 'Deze escalatie is een gevaarlijk teken en kan voortduren tot de Israëlische verkiezingen medio september', zei hij in een verklaring. Vervolgens gebruikte hij het trieste incident om meer propaganda te verspreiden en zei dat de Amerikaanse regering 'deze handelingen die in strijd zijn met het internationale recht, in de doofpot stopt'.

Zelfs de Jerusalem Post, die verslag deed van het incident, kwam tot de absurde conclusie dat 'de Palestijnse aanvallers werden doodgeschoten zonder te worden gearresteerd of ondervraagd'. Heeft de auteur van de krant dezelfde video gezien als wij? Wie arresteren? Ondervraging, wat? Dit was een levensbedreigende situatie die onmiddellijke, doortastende maatregelen vereiste en geen discussie.

In het verleden zijn veel mensen omgekomen toen de Israëlische politie en soldaten te passief reageerden op deze moordenaars. Als de aanvallers zo jong zijn, proberen de Israëlische veiligheidstroepen altijd terughoudend te handelen. Maar hier is het bewijs duidelijk. Hoe jong ze ook zijn, deze twee jongens proberen de politieagenten te vermoorden. De enige mogelijkheid die de politie heeft is om ze neer te schieten en te neutraliseren om hun eigen leven en het leven van andere politieagenten en burgers in de omgeving te redden.

Deze aanvallers, zowel jong als oud, zullen moeten begrijpen, dat als ze een politieagent of iemand anders proberen te doden, ze hun leven zullen hebben verloren en dat ze moeten verwachten dat ze worden neergeschoten.

'Want allen die naar het zwaard grijpen, zullen door het zwaard omkomen!' (Matteüs 26:52)

Zie ook: Palestinian Media Watch, Palestinian Authority’s Lies About Stabbing Terror Exposed by Footage of Attack.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.