Messiaaanse Joden vragen annexatie van Judea en Samaria

Friday, August 16, 2019 |  Redactie Israel Today
‘We moedigen Trump aan om de inherente rechtvaardigheid te erkennen van het steunen van het herstel van Judea en Samaria als deel van Israël’.
De Alliance for Israel Advocacy (AIA), een in Washington gevestigde Messiaans-Joodse lobby, prees de Trumpregering voor de voortgang van het onderwerp van de annexatie van Judea en Samaria.

Verwijzend naar een artikel van de New York Times van 8 juni (‘VS ambassadeur zegt dat Israël het recht heeft delen van de Westbank te annexeren’), stelt Yoel Chernoff, uitvoerend directeur van AIA: ‘Ambassadeur David Friedman was zowel dapper als correct in zijn bewering dat Israël het recht heeft om minstens een deel van de Westbank te annexeren. Voor miljoenen evangelische christenen en niet weinig Joodse Amerikaanse burgers is de kwestie van Samaria zowel Bijbels als profetisch. Vele miljoenen geloven dat de terugkeer van Israël naar zijn land een hedendaags wonder is en de vervulling van vele profetieën over Israël die in de Schrift zijn gevonden. Als dat nog niet genoeg was, is het ook waar dat het een kwestie van eerlijkheid en rechtvaardigheid is.’

Chernoffs verklaring gaat verder:

‘De Schrift schrijft dat de God van Israël niet alleen de zonen van Ismaël, de vader van het Arabische volk, liefheeft, maar belooft dat Hij hen zal vermenigvuldigen en zegenen en hem tot 12 grote naties zal maken (Gen.17:20-21). God heeft die belofte ruimschoots waargemaakt en vandaag de dag bestaan onze Arabische neven en nichten uit 23 landen, 25,9 miljoen vierkante kilometer en meer dan 350 miljoen mensen.

‘Ter vergelijking, God beloofde de zonen van Abraham, Izaäk en Jakob, het Joodse volk, één kleine natie met haar grenzen duidelijk beschreven in de Schrift - en die natie, Israël, is slechts 25.899,9 vierkante kilometer groot en telt vandaag de dag slechts 8 miljoen mensen. We willen aan onze Arabische neven en nichten benadrukken dat het oneerlijk en onrechtvaardig is om niet alleen alle zegeningen te willen die God hun overvloedig heeft gegeven, maar ook de kleine landtoelage die God aan de zonen van Abraham, Izaäk en Jakob heeft gegeven.

‘Vandaag de dag zijn er drieëntwintig Arabische naties tegen één Joodse natie; 25,9 miljoen vierkante kilometer tegen 25.899,9 vierkante kilometer. 350 miljoen mensen tegen 8 miljoen mensen. Dat is 23 tegen een. Toch zullen veel Arabische leiders niet stoppen voordat het 24 tegen nul is.

‘Nu meer en meer van ons Joodse volk naar Israël terugkeert, velen onder de dwang van toenemend antisemitisme en anti-Israëlisme, wordt het dringend noodzakelijk dat Israël zijn oorspronkelijke door God beloofde landtoelage, zoals beschreven in de Schrift, terugkrijgt.’

Terry Allen, AIA directeur van Publiek Beleid, voegde hieraan toe:

‘We zouden president Trump willen aanmoedigen om de inherente rechtvaardigheid en eerlijkheid te erkennen van het steunen van het herstel van Judea en Samaria als deel en landdeel van de moderne Joodse staat Israël.

‘De AIA van haar kant zal haar pleidooi in Washington en op Capitol Hill voortzetten. En, ondanks de verleiding om een 'deal van de eeuw' uit te voeren in een vredesplan voor het Midden-Oosten, dringen wij er bij de president op aan om geen actie te ondernemen die in strijd is met de Bijbelse decreten met betrekking tot het land dat aan Abraham, Izaäk en Jakob en hun nakomelingen is beloofd. Dat zou een recept zijn voor een zekere mislukking.’

De Alliance for Israel Advocacy (AIA) wil de Amerikaanse steun voor Israël activeren en organiseren door de Bijbelse aanspraak van Israël op het Land te verwoorden. AIA is de publieke beleidsafdeling van de Messiaans-Joodse Alliantie van Amerika, die de grootste organisatie ter wereld is die de Messiaans-Joodse gemeenschap vertegenwoordigt. AIA probeert de christelijke kerk, beleidsmakers en de media toe te rusten met middelen om meer begrip te kweken voor de Bijbelse zaak van Israëls aanspraak op het historische land Israël, haar recht op zelfbeschikking en haar rol in de wereldverlossing.

Bron: Alliance for Israel Advocacy

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.