Saoedi na bezoek aan Israël: 'alsof je in de hemel bent'

Monday, August 12, 2019 |  Redactie Israel Today
In een vrijmoedig gesprek met een Israëlische gelovige, ontkracht de Saoedische blogger Mohammed Saud de alomtegenwoordige leugens over de de Joodse Staat. 'Ik weet niet hoe ik mijn gevoel moet beschrijven – alsof ik in de hemel was', zei hij na terugkeer in Riyad.

De Saoedische blogger werd vorige maand zwaar bekritiseerd en zelfs met geweld aangevallen door Palestijnse Arabische hardliners voor zijn spraakmakende bezoek aan Israël. Maar dat weerhield Saud er niet van om zijn mening te geven en de waarheid over de situatie te vertellen in een interview met de Israëlische Messiaanse YouTuber Chananya Naftali.

Saud merkte in het bijzonder op dat hij was opgegroeid met de overtuiging dat Israëlische Joden en lokale Arabieren in het geheel niet met elkaar konden opschieten, en het beeld dat de mainstream media schetsen, versterkte dat geloof alleen maar. Maar toen hij hier in het land was, zei Saud dat hij een heel andere realiteit ontdekte.

'Voor de mensen die Israël haten', concludeerde Saud, 'Ik wil dat jullie diep nadenken en ik nodig jullie uit om Israël te komen bezoeken. Jullie zullen een andere ervaring opdoen. Jullie zullen merken dat de meeste propaganda en de slechte media over Israël niet waar is'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.