104-jarige Holocaust-overlevende met 400 nakomelingen

Monday, August 12, 2019 |  Redactie Israel Today
Shoshana Ovitz, die op 20-jarige leeftijd Auschwitz overleefde, had één verzoek voor haar 104e verjaardag: 'Met al mijn kinderen, kleinkinderen en hun nakomelingen samenkomen bij de Westelijke Muur'. Zij vierde haar verjaardag met meer dan 400 nakomelingen.

Volgens Meir Rosenstein, haar kleinzoon, overleefde Shoshana Ovitz Auschwitz 'nadat zij had gezien hoe dr. Mengele haar moeder voor haar ogen meenam', vertelde hij aan de Israëlische verslaggever Sivan Rahav Meira. 'Na de oorlog ontmoette Soshana opa Dov, die zijn vrouw en kinderen in de kampen verloor. Ze trouwden en emigreerden naar Haifa,' vertelde hij.

'We hebben geen exact aantal, maar er zijn waarschijnlijk 400 kleinkinderen en nakomelingen,' vertelde Panini Friedman, de oudste kleindochter van Shoshana, aan Walla! News. 'Pas in het midden van de gelegenheid realiseerden we ons de omvang van het evenement. Iedereen was er met tranen in de ogen. Het was erg spannend,' zei Friedman.

Het beeld van deze 400 afstammelingen van een overlevende van de Holocaust op de Westelijke Muur in Jeruzalem is een van de grootste demonstraties dat het goede overwint over het kwade.

De beruchte toegangspoort van werk- en vernietigingskamp Auschwitz. (Foto: Isa'ac Harari/flash90)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.