Geen vrede bij grenshek Gaza; vijf militanten gedood

Sunday, August 11, 2019 |  Redactie Israel Today
Het was in het weekend langs het grenshek naar de Gazastrook allesbehalve rustig. Twee keer hebben gewapende terroristen geprobeerd om door het hek te breken. Dankzij de oplettendheid van het Israëlische leger werden de terroristen gestopt.

De wachtposten van het Israëlische leger signaleerden zondagochtend vroeg een gewapende Arabische terrorist, die het grenshek in het noorden van de Gazastrook naderde. De terrorist opende het vuur op de Israëlische soldaten, die terugschoten en de terrorist doodschoten. Tijdens het incident schoten Israëlische tanks op een stelling van Hamas. Aan Israëlische zijde is niemand gewond geraakt.

Dit was het tweede incident bij het grenshek in 24 uur nadat zaterdag om 4 uur in de ochtend in het zuiden van de Gazastrook een groep van vier gewapende Arabische militanten werd ontdekt, die probeerde het hek te doorbreken. De mannen waren gewapend met geweren, handgranaten en bazookas.
Het Israëlische leger opende het vuur op de terroristen nadat een van hen al over het grenshek was gegaan. Tijdens het vuurgevecht werd een granaat gegooid. Alle vier de terroristen kwamen om. De Israëlische soldaten bleven ongedeerd.

De wapens en gereedschappen van de vier terroristen. (Foto: IDF)

Een Israëlische legerwoordvoerder verklaarde dat de terroristen uniformen hadden gedragen. Hamas werd verantwoordelijk gesteld voor de incidenten. Daar werd de verantwoordelijkheid echter afgewezen en er werd gezegd dat het incident een actie was van jongeren, die boos waren op de belegering.
Later werd door bronnen in de Gazastrook gemeld, dat drie van de vier gedode mannen leden waren van een Hamas-eenheid, die de opdracht had om infiltratie­pogingen in Israël bij het grenshek te verhinderen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.