Joodse religieuze soldaat doodgestoken gevonden

donderdag 8 augustus 2019 |  Dov Eilon
Een Joodse yeshiva-student, die onlangs was opge­nomen in het Israëlische leger, is donder­dag­ochtend vroeg dood­gestoken aangetroffen bij het Etzion Blok van Joodse nederzettingen, ten zuiden van Bethlehem. Hij wordt behandeld als een gevallen soldaat.

Dvir Sorek, 19 jaar, was student aan een Yeshiva in de nederzetting Migdal Oz, en als onderdeel van een speciaal programma voor religieuze jongeren, bekend als hesder, was hij onlangs ook opgenomen in de IDF. Hij werd woensdagavond als vermist opgegeven, toen hij niet terugkeerde van een rit naar Jeruzalem. Zijn lichaam werd tegen 3 uur in de nacht gevonden langs een weg naar de nederzetting Migdal Oz, ten zuiden van Bethlehem. Het is al de tweede tragedie in de familie, negentien jaar gelden werd een grootvader van Dvir, rabbi Binyamin Herling, bij een aanslag gedood.

De Israëlische autoriteiten geloven dat de moord een daad van Palestijns terrorisme was en merkten op dat het bewijs er op wees, dat Sorek elders was ontvoerd en vermoord, voordat hij buiten de Joodse nederzetting werd gedumpt.

Hoewel Sorek niet in uniform en ongewapend was en nog geen militaire training had gevolgd, wordt hij beschouwd als een 'gevallen soldaat'. Een massale klopjacht op zijn moordenaar of moordenaars is aan de gang, waarvoor extra troepen naar de Westbank zijn overgebracht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.