Terreuraanvallen van Hamas in Jeruzalem voorkomen

Wednesday, August 07, 2019 |  Redactie Israel Today
Israëlische veiligheidstroepen ontdekten in Hebron explosieven, die in Jeruzalem zouden moeten ontploffen. Ze waren op aanwijzingen van de terreurorganisatie Hamas vervaardigd, en bestemd voor aanslagen tegen zowel Israël als de Palestijnse Autoriteit.

De Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet) maakte dinsdag bekend, dat het in de omgeving van Hebron verscheidene terreurcellen van Hamas heeft ontdekt. Zij hadden van Hamas in de Gazastrook instructies gekregen om een reeks terreuraanslagen uit te voeren tegen Israëlische doelen en ook tegen doelen van de Palestijnse Autoriteit. Ze moeten wapens kopen en zich voorbereiden op terreuraanslagen, inclusief ontvoeringen. De terreurcellen zouden ook meer strijders moeten rekruteren voor toekomstige operaties.

Tijdens de operatie van de Israëlische veiligheids­troepen, die enige tijd geleden plaatsvond maar pas gisteren bekend werd gemaakt, werden in particuliere woningen in Hebron explosieven ontdekt die door de terreurgroepen volgens de instructies van Hamas waren vervaardigd. De families die er woonden waren daardoor in groot gevaar gebracht.

Op 29 juni werd een 22-jarige student gearresteerd, hij was die Hamas gerekruteerd om explosieven te maken voor terreuraanslagen, volgens de verklaring van de veiligheidsdienst. Daarnaast werden nog drie mannen aangehouden.

In een geïmproviseerd laboratorium werd een voltooid explosief met een gewicht van ongeveer 3 kilogram ontdekt, uitgerust met metalen kogels en schroeven om een groot aantal mensen bij de explosie te verwonden. Het bedrijfsklare explosief was gepland voor een aanslag op een drukke plaats in Jeruzalem.

Premier Benjamin Netanyahu prees de Israëlische veiligheidsdiensten, waaronder het leger, de politie en de inlichtingendienst, voor hun inspanningen om een terreuraanslag van Hamas in Israël te voorkomen. "De vijanden van Israël moeten weten dat onze lange arm iedereen kan bereiken die actie tegen ons onderneemt," zei Netanyahu.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.