President Rivlin ontving moeders 'eenzame soldaten'

Friday, August 02, 2019 |  Redactie Israel Today
President Re'oeven (Roevi) Rivlin heeft donderdag een delegatie van ongeveer 30 moeders uit Noord-Amerika ontvangen, waarvan de kinderen in het Israëlische leger dienen.

Het bezoek van de delegatie maken deel uit van het 'Momentum'-programma, dat in samenwerking met Nefesh B'Nefesh en het Ministerie van Diaspora-aangelegenheden zorgt voor moeders wier kinderen in het verre Israël dienen.

De president was verheugd de moeders te ontmoeten en bedankte hen voor het feit dat zij, ondanks alle moeilijk­heden, hun zonen en dochters hebben gestuurd om Israël en zijn grenzen te verdedigen: 'Uw kinderen zijn niet echt “eenzame soldaten”, omdat ze bij ons zijn. Mijn huis staat altijd voor hen open. Op elke feestdag hebben Nechama en ik eenzame soldaten aan onze tafel uitgenodigd. We zeggen: “Op uw muren, Jeruzalem, heb ik wachters geplaatst”. Uw kinderen zijn de wachters, niet alleen van Jeruzalem'.

De oprichter van Momentum, Lori Palatnik, zei: 'Deze delegatie van moeders van eenzame soldaten vormt een brug tussen de nieuwe wereld van de soldaten, die besloten hebben hun huizen te verlaten om een hoger doel te dienen, en hun moeders. Door hun bezoek in het huis van de president konden ze van dichtbij kennismaken met een andere kant van het leven in Israël'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.