Drie soldaten gewond na beschieting bij grenshek

Thursday, August 01, 2019 |  Redactie Israel Today
Drie Israëlische soldaten raakten afgelopen nacht gewond toen een Arabische terrorist uit de Gazastrook over het grenshek op Israëlisch grondgebied kwam en de soldaten beschoot. Een Israëlische officier raakte matig gewond en twee andere soldaten raakten licht gewond.

Het incident vond plaats rond 2 uur in de nacht, toen een waarnemerspost van het Israëlische leger een verdachte beweging langs het grenshek opmerkte. Onmiddellijk daarna werd een groep soldaten naar het gebied gestuurd, waar een poging tot infiltratie in Israël werd vastgesteld. Dat gebeurt meerdere malen per dag bij het grenshek. Toen de terrorist werd ontdekt, opende hij het vuur op de soldaten. Bij het incident raakten drie soldaten matig tot licht gewond.
Als reactie op het incident viel een Israëlische tank een Hamas-positie aan. Tijdens een zoekactie werd de schutter gedood. Volgens bronnen in Gaza was dat Hanny Abu Saleh, een lid van de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, de militaire tak van Hamas. Hij was ook lid van de politie van Hamas en behoorde tot een groep die moet verhinderen dat andere terreurorganisaties dan Hamas raketten afschieten, en infiltratie in Israël moet tegenhouden.

Volgens het Israëlische leger was de terrorist gewapend met een geweer en enkele handgranaten en droeg hij een Hamas-uniform. Er wordt echter aangenomen, dat de terrorist op eigen initiatief heeft gehandeld, aldus een Israëlische legerwoordvoerder. Tijdens de zoekactie werden verschillende wegen in het grensgebied naar de Gazastrook afgesloten en werd de bewaking van de dorpen in de directe omgeving van het grenshek geïntensiveerd (video).

Een Israëlische soldaat beveiligt de plaats (Foto: IDF).

De gewonde militairen werden overgebracht naar het Soroka Ziekenhuis in Be'er Sheva. De matig gewonde officier herstelt goed, na een kleine operatie zullen de twee licht gewonde soldaten naar verwachting vandaag uit het ziekenhuis worden ontslagen.

Het Israëlische leger heeft de afgelopen dagen een uitgebreide oefening uitgevoerd in het zuiden van het land, om zich voor te bereiden op een oorlog tegen de terreurorganisaties in de Gazastrook.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.