Hamas wil vrije hand voor terreur in Judea en Samaria

woensdag 31 juli 2019 |  Redactie Israel Today
Een hooggeplaatst lid van de terreurorganisatie Hamas heeft de Palestijnse Autoriteit opgeroepen om de 'Palestijnse verzetsorganisaties' de vrije hand te geven voor acties tegen de 'bezettingsmisdaden' op de 'Westbank' en in de 'bezette Al-Quds', Jeruzalem.

Hamas lid Khalil al-Hayya (Foto: Emad Nassar/Flash90)

Tijdens een overleg over de 'zionistische aanvallen op Al-Quds' (de Arabische naam voor Jeruzalem) riep Khalid al-Hayya, lid van het Hamas Politbureau, de Palestijnse veiligheidsdiensten op om de verzets­organisaties de vrije hand te geven, wat als het ware betekent dat ze instemmen met de uitvoering van terroristische aanvallen.

'Geef de vrije loop aan de populaire, vreedzame en gewapende strijd tegen de bezetting, dat is het natuurlijke antwoord op de misdaden van de bezetting,' zei al-Hayya. Daartoe riep hij de organisaties op om een nationale eenheid te vormen, zodat er krachtiger kan worden opgetreden tegen Israëlische maatregelen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.