Toerisme: Strand Tel Aviv toegankelijk, veilig en vuil

dinsdag 30 juli 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Op deze hete dagen zijn in Nederland de stranden en meren erg in trek om verkoeling te vinden. Dat geldt ook voor Israël, dat met zijn lange kustlijn veel mooie stranden heeft. De stranden van Tel Aviv kregen onlangs de 'Blauwe Vlag' uitgereikt, omdat ze aan hoge standaarden voldoen.

Die internationale eisen betreffen de veiligheid, het schoonhouden, toegankelijkheid voor gehandicapten en bescherming van het milieu. De nieuwszender i24 News maakte er deze video over:

Toch valt er bij de bezoekers nog wel wat te verbeteren aan de zorg voor de stranden. In Nederland kenden we tientallen jaren geleden het motto 'Laat niet als dank, voor 't aangenaam verpozen, de eigenaar van 't bos, de schillen en de dozen'. Een soortgelijk probleem speelt op tal van stranden: vervuiling vooral door achtergelaten plastic. In Herzlia, ten noorden van Tel Aviv, liep een filmploeg van i24 News een dag mee met het schoonmaken van het strand.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.