Een ezel loopt midden in de nacht een vliegveld binnen

vrijdag 26 juli 2019 |  David Lazarus
Sorry mensen, dit is geen grapje. Een muilezel wandelde werkelijk lukraak het vliegveld Ben Goerion in Tel Aviv binnen! Hoe een muilezel de streng beveiligde terminal binnen kon komen is geen grapje, en het beveiligings­personeel was geschokt toen ze de ezel aantroffen.

Enkele luchthaven­functionarissen geloven dat de muilezel ontsnapt moet zijn uit een dorp in de buurt van de luchthaven en in de nachtelijke uren besloot om een wandeling te maken. De muilezel kuierde rond de vertrekhal met airconditioning van Terminal 1, waar hij dwars door het gebied van de veiligheidscontrole liep!.

Anderen dachten dat ze droomden, omdat het rond 2 uur midden in een rustige nacht was. 'Ruthie, kom snel,' hoor je een beveiligingsmedewerker in ongeloof naar haar vriendin roepen in de opname, terwijl er op de achtergrond een luide lach te horen is.

Het personeel van het ministerie van Landbouw kwam uiteindelijk en nam de muilezel mee naar buiten, waar hij eten en drinken kreeg voordat hij naar een veilige plek werd gebracht, waar de ambtenaar van de luchthaven kan zoeken naar de eigenaar van het dier.

De Israëlische sociale media gonsden van bijschriften voor het verhaal.

Drugskoerier ('Drug mule´) gevangen bij de luchthaven Ben Goerion.

Ilhan Omar aangekomen in Israël

De muilezel liep de kiosk binnen en vroeg om een Stro (=rietje) (veel Stro)

Een bewaker vraagt, 'Waarom trekt u zo'n lang gezicht?'

Hij kwam solliciteren voor een baan - Iemand zei dat de omroeper een beetje hees (hoarse; woordspeling met horse, paard) was.

Je kunt een paard naar de luchthaven leiden, maar je kunt hem niet laten vliegen...

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.