Sport: Israël weer Europees jeugd-basketbalkampioen

maandag 22 juli 2019 |  Redactie Israel Today
Evenals vorig jaar is het Israëlische basketballteam voor de leeftijdsgroep tot 20 jaar Europees kampioen geworden bij de wedstrijden van de Internationale Basketbalbond (FIBA). Bij het verdedigen van de titel versloeg het team Spanje met 92-84 in Tel Aviv.

De teams waren aan elkaar gewaagd, en de eerste helft eindigde met 42-42 gelijk spel. Na de pauze spanden de Spanjaarden zich in en begonnen het derde kwart met vier driepunters. Coach Ariel Beit-Halahmy verzamelde zijn team voor een pep-talk en Israël schakelde over op een hogere versnelling om punten te maken en het sterkere Spaanse team voor te komen; in de tweede helft werden 50 punten gescored.

Deni Avdija scoorde 23 punten en bij 9 van de 16 worpen, met 7 voorslagen, 5 rebounds, 4 blocks en 1 steal. Hij werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van het FIBA U20 Europees Kampioenschap 2019.

De Spanjaard Miguel Gonzalez scoorde 14-punten en Carlos Alocen's scoorde 10 punten, 11 voorslagen en 5 steals, wat niet genoeg was voor de Spanjaarden die genoegen moesten nemen met de tweede plaats, de zilveren medaille.

De derde plaats ging naar Duitsland, dat Frankrijk versloeg die zonder de starters Ivan Fevrier en Sofiane Briki moest spelen vanwege hun blessures en zelfs hun derde starter Ludovic Beyhurst kreeg al vroeg in het spel een blessure.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd Israël (wit-blauw) – Spanje (rood-geel).

De finale werd zondag gespeeld voor een luidruchtig publiek van 3.500 fans in de uitverkochte Shlomo Arena, Tel Aviv. De kaarten waren vijf minuten na het beging van de verkoop al uitverkocht en meer dan 20.000 mensen stonden op een wachtlijst.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.