Aanval op toeristisch hotel in Ashdod verijdeld

zondag 21 juli 2019 |  Redactie Israel Today
De districtsrechtbank van Be'er Sheva heeft informatie vrijgegeven over een geplande aanval op een hotel. De Israëlische inlichtingen­dienst arresteerde een door Hamas propaganda­materiaal geradicaliseerde man, die in het bezit was van granaten en een geweer.

Een Arabische inwoner uit de zuidelijke Bedoeïenenstad Rahat had het plan om het Israëlische Leonardo hotel in Ashdod (foto) aan te vallen, dat hij goed kende van zijn werk als tuinman ernaast. De Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet was echter in staat om hem vooraf te arresteren en te ondervragen.

Adel Abu Hadayeb (20) werd door Hamas-propagandamateriaal op het internet gerekruteerd voor de terreurorganisatie. Tijdens het verhoor bleek dat de jongeman meerdere handgranaten en een geweer had waarmee hij terreuraanslagen wilde uitvoeren. Hij wilde het hotel opblazen met een bom, waarvoor hij al verschillende materialen had gekocht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.