Predikant: BDS is een belediging voor het christendom

vrijdag 19 juli 2019 |  Ryan Jones
De Boycot-, Desinvesterings- en Sanctiebeweging (BDS) is niet alleen een antisemitische aanval op de Joodse Staat, maar ook een belediging voor het Christendom, verklaarde dr. Rubén Proietti, een vooraanstaand evangelisch Christelijk leider uit Argentinië tijdens een recent bezoek aan Israël. BDS ontkent impliciet de waarachtigheid van de Bijbel door Joden 'kolonisten' en Jezus een 'Palestijn' te noemen.

In een gezamenlijke persconferentie met leiders van Joodse nederzettingen in Samaria zei dr. Proietti dat de BDS-beweging 'opereert tegen het Christendom en tegen de Bijbel'. Een aantal christelijke leiders hebben pogingen om Israël te boycotten aangevallen, omdat die uitgaan voor een ontkenning van het Bijbelse historische verslag. BDS en soortgelijke bewegingen bestempelen de Joden van Israël als 'kolonisten', terwijl de Bijbel duidelijk maakt dat Israël het door God gegeven thuisland van het Joodse volk is.

Het meest schokkend voor Christenen is de bewering dat Jezus een Palestijn was. Dat negeert het feit dat het Nieuwe Testament in niet mis te verstane bewoordingen vastlegt dat Hij een Jood was, als Jood leefde en als Jood gekruisigd werd (de Romeinen hingen een bord boven het hoofd van Jezus dat Hem spottend de 'koning van de Joden' noemde).

Dr. Proietti noemde de hervestiging van Joden in Judea en Samaria (de zogenaamde Westbank) een 'vervulling van de visie van de profeten, en elke wereldleider moet zich vandaag afvragen of hij deze vervulling gaat helpen, of deze gaat verstoren'.

De predikant van een megakerk was op bezoek op uitnodiging van de Zuid-Amerikaanse lobbygroep Parlementen voor Israël, dat werd opgericht om - in de woorden van zijn president Yossi Eldar - 'Latijns-Amerikaanse landen en parlementen te verbinden met het land Israël, het land van de Bijbel, door leiders uit Latijns-Amerika mee te nemen, lobby's op te richten in verschillende parlementen, Jeruzalem, invloed op de stemmingen van de VN, gebedsmarsen voor de Staat Israël, en meer'.

Eldar, vice-voorzitter van de Israëlisch-Mexicaanse Kamer van Koophandel, noemde het bezoek van dr. Proietti en zijn krachtige uitspraken het begin van een nieuw tijdperk in de betrekkingen tussen de Staat Israël en de ontluikende evangelische gemeenschap in Zuid-Amerika.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.