Toerisme: Bezoekers enthousiast over tijd in Israël

donderdag 18 juli 2019 |  David Lazarus
De jaarlijkse enquête van het Israëlische ministerie van Toerisme laat zien dat bijna alle bezoekers genoten van hun tijd in de Joodse Staat. Met 4 miljoen toeristen was 2018 een recordjaar. Ook de eerste helft van 2019 toont een voort­zetting van de stijgende bezoekers­aantallen.

Een overweldigend aantal toeristen heeft van hun tijd in Israël genoten, volgens een jaarverslag van het Israëlische Ministerie van Toerisme. De diepgaande enquête onder de regering, verzameld van 15.000 toeristen naar Israël van januari tot december 2018, laat zien dat 93 procent van de bezoekers hun verblijf in het land als 'goed tot uitstekend' heeft ervaren.

Zoals te verwachten was, bezocht 77,5 procent van de toeristen Jeruzalem. Tel Aviv is de tweede meest populaire plaats met 67,4 procent, en de Dode Zee (48 procent) en Galilea (36 procent) staan ​​ook hoog op de lijst met plaatsen om te bezoeken in Israël.

De meeste bezoekers beschouwen zich als christen (54,9 procent), terwijl slechts 27,5 procent zei dat ze Joods waren, en 2,4 procent moslim. Toch was de Westelijke Muur, die dateert uit de tijd van de Tempel in de Oude Stad van Jeruzalem, de meest bezochte plaats in het land; meer dan 71 procent van alle christenen en Joden bezoeken de heiligste plaats van het Jodendom.

Een belangrijke statistiek, die de groeiende populariteit van Israël wereldwijd weerspiegelt, is dat meer dan de helft van alle bezoekers (53,2 procent) zei dat hun mening over Israël tijdens hun bezoek verbeterde. Het is verbazingwekkend, dat met alle klachten en kritieken die je over de Joodse natie in het nieuws hoort, slechts 1,5 procent van bezoekers zeiden dat hun kijk op Israël ten slechte is veranderd!

Het was ook verrassend om te ontdekken dat reizen door Israël minder kost. De gemiddelde toerist besteedde niet zo veel in 2018 (€ 1.250) als in het voorgaande jaar (€ 1.267 tijdens hun bezoek in 2017). Met al het gepraat over hoge prijzen en dure hotels lijkt het erop dat Israël nog steeds een koopje is. Natuurlijk zijn deze kosten niet inclusief vliegtickets, maar ondanks het feit dat de prijzen redelijk zijn, heeft het toerisme in 2018 de economie van Israël meer dan 5,25 miljard euro opgeleverd.

Volgens de Israëlische minister van Toerisme Yariv Levin: 'Het jaar 2018 was een recordjaar voor inkomend toerisme naar Israël, met meer dan 4 miljoen toeristen,' zei hij. 'De constante toename van inkomend toerisme is een gevolg van de nieuwe marketingstrategie van het ministerie en we zien een voortzetting van dit opwaartse momentum in 2019.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.