Overdracht Hamas-gelden naar Westbank verhinderd

donderdag 18 juli 2019 |  Redactie Israel Today
Hamas heeft via particuliere ondernemingen, buiten het banksysteem om, middelen naar Judea en Samaria overgebracht om er in die gebieden terroristische activiteiten mee te financieren. De IDF werkt aan methoden om herhaling hiervan te voorkomen.

Israëlische veiligheidstroepen hebben dinsdagavond drie Palestijnse Arabieren gearresteerd. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overdracht van geld van Hamas van de Gazastrook naar de Westelijke Jordaanoever. Het aldus overgemaakte geld werd gebruikt voor terroristische activiteiten en voor de financiering van de salarissen van Hamas-activisten in Judea en Samaria.

Het geld werd overgemaakt onder de dekmantel van civiele bedrijven. Er waren verschillende onafhankelijke geldwisselkantoren en een reisbureau bij betrokken en het officiële banksysteem werd genegeerd, zodat de herkomst van het geld werd verborgen.

De drie gevangenen zijn naar verluidt lid van Hamas, van wie er twee voormalige veiligheidsgevangenen waren.

Een Israëlische legerwoordvoerder verklaarde men dat de maatregelen tegen civiele bedrijven die samenwerken met terroristische groeperingen in Gaza, Judea en Samaria verder zal aanscherpen. 'We kennen de methoden van Hamas om geld over te maken en we werken eraan om ze te blokkeren,' zei de legerwoordvoerder in een verklaring.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.