Defensie: Het geheime wapen, herstelde Torah-rollen

donderdag 18 juli 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Terwijl het Israëlische leger een van de meest technologisch geavanceerde legers ter wereld is, blijven perkamenten Torah-rollen met beproefde wijsheid de geheime bron van de kracht van de IDF.

Anders dan enig ander leger in de wereld, heeft de IDF een Torah-rol in elke legerbasis in de Joodse Staat, om de geesten van de troepen te versterken en te herinneren aan de waarden, waarop de natie is gebaseerd, schrijft United with Israel.

Oz Ve'Hadar (Kracht en Heerlijkheid) is een non-profit organisatie in Israël die de Torahrollen herstelt die later aan de IDF worden gepresenteerd en gelezen door soldaten op bases in het hele land Israël.

De organisatie helpt gulle donateurs de IDF te helpen door de restauratie van deze rollen te financieren, waarna de Torahrollen vaak worden gewijd aan de nagedachtenis van een gevallen soldaat en in de heilige ark (kast) van een synagoge worden geplaatst. Sommige van de gerestaureerde rollen werden oorspronkelijk gelezen in gemeenschappen die tijdens de Holocaust werden verwoest.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.