Unieke expositie over klimaat­veran­dering in Tel Aviv

dinsdag 16 juli 2019 |  Redactie Israel Today
In de strijd tegen klimaat­verandering op gemeentelijk niveau is Tel Aviv een toon­aan­gevende stad geworden. Op 18 juli 2019 wordt een nieuwe tentoon­stelling over klimaat­verandering, de eerste in zijn soort in de wereld, geopend in het Tel Aviv Museum of Art.

Het Eco-gebouw Tel Aviv (foto met dank aan Lydia Weitzman).

Onder de titel 'Solar Guerilla: Constructive Responses to Climate Change' (Solar Guerrilla: constructieve antwoorden op klimaatverandering), kijkt de tentoon­stelling naar het perspectief van steden als instrumenten om de manier, waarop mensen voor onze planeet zorgen, te veranderen.
'De tentoonstelling, die de eerste in zijn soort ter wereld is die het probleem van de klimaatverandering aanpakt vanuit het perspectief van de stad als instrument om verandering op gang te brengen, toont een reeks interdisciplinaire samenwerkingsverbanden met een reeks openbare en particuliere instellingen, commerciële bedrijven en professionals uit de hele wereld', aldus de organisatoren in een verklaring.

Dertig deelnemers en 35 case-study's zullen worden gepresenteerd vanuit steden zoals New York, Chicago, Kopenhagen, Shanghai, Singapore, Hong Kong, Masdar City (Abu Dhabi) en Tel Aviv, die een leider in ecologische innovatie is geworden. Zie bijvoorbeeld de foto van het eco-gebouw in Tel Aviv.

In een persbericht leggen de organisatoren uit: 'Steden kunnen dienen als laboratoria voor het experimenteren met oplossingen en levenskrachtige hubs voor het genereren van nieuwe ideeën, die een vruchtbare bodem bieden voor samenwerking en initiatieven. Het project richt zich op steden als instrumenten om verandering op gang te brengen. De tentoonstelling toont een reeks mogelijke initiatieven die zijn aangepast aan specifieke geografische omgevingen: sommige worden momenteel geïmplementeerd in verschillende steden over de hele wereld, andere zullen in de toekomst worden geïmplementeerd, en nog andere zullen utopische suggesties blijven'.

Toonaangevende internationale architectenbureaus die deelnemen zijn onder meer WOHA (Singapore); Turenscape - Kongjian Yu (China); The Big U (New York en Kopenhagen); Third Nature (Kopenhagen); en Foster + Partners (Londen), alsmede samenwerking met onder andere MIT, het VN-secretariaat voor Klimaatverandering, de Amerikaanse milieuactivist Bill McKibben en de in Israël gevestigde bedrijven Breezometer (luchtkwaliteitmeten en verbeteren) en SolarEdge Technologies (zonnepaneel-systemen).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.