Palestijnen klagen dat archeologie Jeruzalem judaïseert

maandag 15 juli 2019 |  Michael Selutin
De Palestijnse Autoriteit heeft veel succes bij het herschrijven van de geschiedenis van het Heilige Land. Een groot deel van de internationale gemeenschap gelooft vandaag in hun versie. Wat jammer nou dat de moderne archeologie wekelijks de leugens aan het licht brengt.

Afbeelding: De Tempelberg in Jeruzalem, met de van verre herkenbare Rotskoepel, daarvoor de Al Aqsa-moskee, en geheel links de Westelijke Muur of Klaagmuur. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

We weten uit de Bijbel, dat het volk Israël het bevel kreeg om drie keer per jaar de Tempelberg in Jeruzalem te bezoeken - op Soekkoth (Loofhuttenfeest), Pesach (Paasfeest) en Shavoe'ot (Wekenfeest, Pinksteren). Volgens de Palestijnen, beweren dat de Joden hier kolonisten zijn, is dat allemaal nooit gebeurd.

Maar na zes jaar van opgravingen onthulden archeologen eind juni bewijzen die aansluiten bij het bijbelse verslag - een brede pelgrimsweg naar de Tempelberg, die plaats kon bieden aan de grote menigten Israëlieten die voor de genoemde feesten aankwamen.

De Palestijnse Autoriteit was boos over het feit dat de openingsceremonie werd bijgewoond door hoge Amerikaanse functionarissen, waaronder de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, de Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten Jason Greenblatt en de Amerikaanse senator Lindsey Graham.

De Palestijnse Autoriteit noemde de ontdekte pelgrimsweg gewoon het zoveelste in een lange rij van pogingen om de stad te 'Judaïseren' en hekelde de Amerikanen omdat zij Israël helpen bij deze snode poging.

Greenblatt verzond een Twitter bericht om er bij de Palestijnen op aan te dringen om te overwegen een beetje verstand te gebruiken in hun argumenten, vooral als ze serieus zijn betreffende het sluiten van een echt vredesakkoord: 'We kunnen niet “Judaïseren” wat de geschiedenis/archeologie aantoont. We kunnen het erkennen en jullie kunt stoppen met te doen alsof het niet waar is! Vrede kan alleen worden gebouwd op de waarheid'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.