Zoon van Netanyahu verdedigt Joodsheid van Jezus

zondag 14 juli 2019 |  Ryan Jones
Premier Benjamin Netanyahu's oudste zoon, Yair, reageerde vorige week fel, zich beroepend op de Bijbel, toen een Palestijns-Amerikaanse provocateur op Twitter de domme bewering herhaalde dat Jezus een zoon van Palestina was.

Tijdens wat een vrij lange Twitter-discussie over de ethniciteit van Jesus scheen te zijn, onderstreepte Linda Sarsour, die bekend is voor het bevorderen van een Islamitische agenda in Amerikaanse politiek, dat 'Jezus een Palestijn uit Nazareth was en in de Koran is beschreven dat Hij een koperbruine huid en wollig haar heeft'.

Het leek op de belachelijke uitspraken van de leiders van de Palestijnse Autoriteit tijdens elk kerstfeest, dat Jezus de 'eerste Palestijnse vrijheidsstrijder' was, de term die ze gebruiken om te beschrijven wat de rest van ons 'terroristen' noemt.

Yair Netanyahu wilde er niets van weten. ­'Bent u zo dom?' vroeg hij. 'Aan het kruis boven Jezus' hoofd was het bord 'INRI' - 'Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm' - wat in het Latijn betekent: Jezus van Nazareth, de Koning van de Joden! De Bijbel zegt, dat Jezus was geboren en opgroeide in Judea!.

Met andere woorden, de Romeinen, die in die tijd over het gebied heersten, legden vrij duidelijk vast, dat wat bekend zou worden als het 'Heilige Land' de thuisbasis was van het Joodse volk. De Romeinen maken absoluut geen melding van 'Palestijnen', hoewel ze het gebied later hernoemden tot Paleastina om de Joden te beledigen, door te verwijzen naar hun bijbelse aartsvijanden, de Filistijnen.

Nog interessanter met betrekking tot de post van Netanyahu jr. Is, dat hij Sarsour informeert dat wij deze dingen weten omdat ze zijn opgetekend in 'de Bijbel'. Joden beschouwen het Nieuwe Testament gewoonlijk niet als onderdeel van de Bijbel. Maar, volgens Jair, 'De Bijbel zegt dat Jezus in Judea geboren en opgegroeid is'!

De grote Israëlische kranten hebben ook de strijd om de joodsheid van Jezus te beschermen opgepakt, als antwoord op de gekmakende bewering dat Jezus een Palestijn was. Talrijke Hebreeuwse artikelen worden in het hele land gepubliceerd om het feit te verdedigen dat Jezus in alle opzichten een Jood was, en zelfs een belangrijke figuur in de Joodse geschiedenis.

Wat Sarsour en haar soortgenoten ten kwade bedoelden, is een zegen geworden voor de Joodse Staat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.