PA verhoogt 'salaris' van gedetineerde terroristen

donderdag 11 juli 2019 |  Redactie Israeltoday
De Israëlische 'waakhond' Palestinian Media Watch rapporteert een enorme verhoging van de betalingen aan alle gedetineerde terroristen, waaronder moordenaars van Israëlische kinderen, en dat ondanks de Palestijnse economische crisis.

Ze hebben niet genoeg geld om hun volk te voeden, banen te scheppen of een gezondheidszorgsysteem te onderhouden. Maar, Allah verbiedt de Palestijnse Autoriteit (PA) de maandelijkse toelagen te verlagen voor die burgers die zich bezighouden met terrorisme tegen Israël.

De Palestijnse leiding heeft de laatste tijd gejammer over haar gebrek aan financiering onder de verlammende Amerikaanse sancties. En toch leek het geen spier te vertrekken, toen het tijd werd om de gedetineerde Hamas-terrorist Husam Al-Qawasmi zijn geplande salarisverhoging te geven, om maar één voorbeeld te geven.

De PA heeft een glijdende schaal voor uitkeringen die aan gedetineerde terroristen worden uitbetaald op basis van het aantal jaren in de gevangenis, en Al-Qawasmi heeft net de vijf jaar van de gevangenis bereikt, wat betekent dat hij nu 4.000 shekel per maand ontvangt, in plaats van de 2.000 die hij elke maand ontving tijdens de afgelopen vijf jaar.

Husam Al-Qawasmi werd in 2014 gearresteerd, nadat hij de ontvoering en executie van drie Israëlische Joodse tieners had gepland. Zijn twee medeplichtigen, die de gruwelijke misdaad daadwerkelijk uitvoerden, werden gedood terwijl ze zich met geweld verzetten tegen de arrestatie. Hun families hebben hun deel van de met bloed doordrenkte premie ontvangen.

Volgens een rapport van Palestinian Media Watch, dat het internationaal gefinancierde PA-budget nauwlettend in het oog houdt, werd er in mei een aanzienlijke toename waargenomen van het bedrag dat werd uitbetaald aan alle terroristen die door Israël gevangen zijn gezet of aan de families van degenen die werden gedood in confrontaties met de Israëlische veiligheidsdiensten.

Terwijl de PA in alle voorgaande maanden in totaal 11 miljoen dollar aan terroristen had betaald (wat op zich al een grove schending is van de ondertekende vredes­akkoorden en de nationale wetten van de meeste landen die dat geld als buitenlandse hulp verstrekken), steeg dat bedrag plotseling tot 21 miljoen dollar in mei. Nogmaals, dat gebeurt terwijl de PA onder een ernstige financiële crisis lijdt.

De regering-Trump maakte van de gelegenheid gebruik om de Palestijnse Autoriteit opnieuw als het echte obstakel voor de vrede onder vuur te nemen.

En: de PA stelt moordenaars boven medische zorg voor zijn burgers – het PA ministerie van Financiën laat een stijging zien van meer dan 11% bij de verachtelijke 'Pay to Slay'-aanmoedigingspremie en stopt op hetzelfde moment met het betalen voor behandeling van kanker voor Palestijnen in Israël. Om je te schamen!

Hassan Abd Rabbo, woordvoerder van de Commissie voor Gevangenenzaken van de PA, ontkende dat zijn regering de betalingen aan terroristen in de gevangenis heeft verhoogd. Hij hield vol dat de verhoging alleen maar de vervroegde betaling van de juni-toelagen was, gedaan om "technische redenen" die hij weigerde op te helderen.

Maar, in een commentaar voor de Times of Israel, was de Palestijnse Media Watch-onderzoeker Maurice Hirsh sceptisch. "Ik kan deze logica moeilijk geloven," zei Hirsh, opmerkend dat de PA nog nooit zoiets had gedaan, en dat de Palestijnse media er geen melding van hadden gemaakt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.