Defensie: India koopt Israëlische geleide raketten

donderdag 11 juli 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
De Indiase luchtmacht heeft volgens Indiase media een overeenkomst gesloten met het Israëlische defensiebedrijf Rafael Advanced Defense Systems, voor de aankoop van 200 geavanceerde SPICE 2000 bommen voor zo'n 3 miljoen dollar.

De lucht-grond raketten wegen niet minder dan 900 kg, en zullen door India worden gebruikt voor contra-terrorisme operaties in buurland Pakistan. Ook de Israëlische luchtmacht beschikt over deze raketten, die er de bijnaam 'Stalen hagelstenen' kregen.

'SPICE', een acroniem van 'Smart, Precise Impact, Cost-Effective', is een Israëlisch electro-optische en GPS kit die van ongeleide munitie precisie-geleide munitie maakt. Het gaat in feite om aan zware raketten toegevoegde apparatuur, die de raket naar het doel leidt, waarvan de raket de coördinaten, inslaghoek, afbeelding van het terrein en topografische gegevens ingegeven heeft gekregen.

https://youtu.be/GujLif0VZIg

Deze video uit 2014 toont een eerdere versie van de Spice raket.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.