Techniek: Rugzak kan dienst doen als kogelvrij vest

woensdag 10 juli 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Het Israëlische bedrijf Masada Armour heeft een rugzak ontwikkeld, die in enkele seconden als een kogelvrij vest kan worden gebruikt. Het bedrijf besloot hiertoe na de schietincidenten in Amerikaanse scholen, om leerlingen te beschermen en hun zelfvertrouwen te versterken.

De rugzak is bedoeld voor normaal gebruik, om er boeken, een laptop computer en dergelijke in te vervoeren. Het kogelvrije vest is in een apart gedeelte van de rugzak opgeborgen, en is bij normaal gebruik van de rugzak niet zichtbaar. Het wordt met een beweging over het hoofd te voorschijn gehaald en voor de borst geplaatst.

De rugzak is niet goedkoop, ruim 500 dollar, en na de recente schietpartijen is er veel vraag naar in de VS. Het in Tiberias en industriegebied Julis gevestigde bedrijf levert ook uniformen, helmen, kogelvrije vesten en ander beschermings­materiaal aan de Israëlische defensie en politie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.