Weer een terreurtunnel ontdekt bij zuiden Gazastrook

dinsdag 9 juli 2019 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger heeft maandag bekend gemaakt dat bij de aanleg van de ondergrondse barrière langs de grens met de zuidelijke Gazastrook een nieuwe terreurtunnel is ontdekt. Hij komt uit de Gazastrook en werd aan de Israëlische kant van de grens ontdekt.

De tunnel is echter niet in gebruik en vormt daarom geen gevaar voor de Israëlische burgerbevolking, aldus de woordvoerder van het Israëlische leger. De directe omgeving van de tunnel werd afgesloten voor het verkeer, zodat het leger het verloop van de tunnel kan onderzoeken.

De tunnel blijkt een oude tunnel te zijn. Hamas lijkt niet van plan te zijn die in de nabije toekomst te gebruiken. De ontdekking van de tunnel toont echter het belang aan van de bouw van de boven- en ondergrondse barrière langs de grens van de Gazastrook en het succes van de technologie voor het opsporen van tunnels.

De bouw van de barrière is het resultaat van de conclusies, die precies vijf jaar geleden na de laatste Gaza-oorlog zijn getrokken, met als doel alle terreur­tunnels van Hamas te elimineren. Van de in totaal 70 kilometer ondergrondse barrière is al 30 kilometer voltooid.

Bovendien komt er een enorme omheining langs de grens. Het gehele project moet in de eerste helft van 2020 worden afgerond. Dan kunnen de Israëlische burgers veel beter slapen in het grensgebied naar de Gazastrook, omdat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over de tunnels van Hamas.

De Israëlische metro tunnels

Israël heeft nu een uitgebreid ondergronds systeem zoals de New York Subway en de London Tube. Dat is het goede nieuws.

Het slechte nieuws is, dat het wordt gegraven door terroristen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.