Vijf gewonden na twee aanvallen met auto's

zondag 7 juli 2019 |  Redactie Israel Today
Een Arabische terrorist ramde bij Himze een groep Israëlische soldaten met zijn auto; vijf van hen raakten gewond. In Samaria probeerde een vracht­wagen­chauffeur bij een controlepost een politieagent aan te rijden; de chauffeur is nog voortvluchtig.

Zaterdagavond, kort voor 23 uur, ontdekte een Arabier die in zijn auto onderweg was bij de controlepost voor het dorp Hizme, ten noordoosten van Jeruzalem, dat er een groep Israëlische soldaten werkzaam was aan de kant van de weg tussen Hizme en Anatot. Hij stuurde zijn auto in de richting van de soldaten en ramde hen. Hierdoor raakten vijf soldaten gewond, drie van hen werden middelzwaar en twee licht gewond

De terrorist reed weg van de plaats delict, liet zijn auto onderweg achter en reed weg in een andere auto. Vroeg in de ochtend, na een zoekactie, slaagden de Israëlische veiligheidstroepen erin om de terrorist, samen met zijn vader, te arresteren bij een provisorische controlepost.

Een woordvoerder van het leger bevestigde dat het incident een bewuste auto-aanval was. Na een eerste verhoor van de terrorist werd duidelijk dat zijn vader er niet bij was toen de soldaten werden aangereden.

De plaats van de aanrijding nabij Jeruzalem

Een paar uur eerder probeerde een Arabische vracht­wagen­chauffeur een Israëlische politieagent aan te rijden op het kruispunt Hatzofim in Samaria. Hij had zich verzet tegen het verzoek om bij de controlepost te stoppen en in plaats daarvan stuurde hij zijn vrachtwagen naar een van de politieagenten, om hem aan te rijden. De politieman opende het vuur, maar de terrorist wist te ontsnappen met zijn vrachtwagen. De Israëlische veiligheidstroepen blijven hem zoeken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.