De stage is mij bevallen – is het iets voor u?

vrijdag 5 juli 2019 |  Karl Friedrich
Karl Friedrich uit Duitsland, leerling-journalist, vertelt over zijn stage van vier weken, die hij heeft gedaan in de Duitstalige redactie van Israel Heute. Naast vertaalwerk schreef hij enkele toeristische artikelen, waarbij hij ook de foto's maakte.

Wat is er mooier dan in het Heilige Land te zijn? Een expeditie in de sporen van de Bijbel of gewoon ontspannen en genieten - beide zijn bijna onbeschrijfelijk in dit land. Helaas wordt dit overschaduwd door voortdurend nieuws over conflicten, oorlogen en terreur. Veel dingen worden verkeerd voorgesteld of gewoon niet vermeld. Het is dan goed, dat er nog media zijn die ook brengen wat anderen weglaten. En nog beter, als je zelfs deel kunt uitmaken van deze media!

Naast een maandelijks magazine biedt de Israel Heute redactie ook dagelijks nieuws via het internet. De nadruk ligt op zowel politieke als sociale onderwerpen. Zulk journalistiek werk is niet alleen uiterst belangrijk, maar kost ook veel tijd. De Israel Heute redactie heeft nooit te weinig te doen. Daarom hebben ze uw steun nodig!

Mijn stage begon met een eenvoudige, informele sollicitatie, met als resultaat: 'Ja, natuurlijk ben je welkom!' Korte tijd later was ik al in Jeruzalem. Ik werd hartelijk welkom geheten, aan alle medewerkers voorgesteld en ben meteen aan de slag gegaan. Mijn belangrijkste taken waren het vertalen van Engelse artikelen naar het Duits en het schrijven van mijn eigen artikelen over verschillende onderwerpen. Omdat ik in hetzelfde kantoor zat als mijn collega, bij wie 'alle telefoontjes landden', kreeg ik vaak de taak om gasten te ontvangen of de telefoon te beantwoorden.

De vier weken vlogen voorbij. Maar omdat het werk altijd leuk was, niet alleen vanwege de vriendelijke medewerkers, is dit niet verwonderlijk. De avonden en weekeinden heb ik gebruikt voor excursies, omdat werk en plezier beide deel uitmaken van het leven. De tijd in Jeruzalem deed me goed. Ik heb veel geleerd. En een voltooide stage in een wereldwijd opererende redactie in Jeruzalem is nooit verkeerd in mijn CV....

Heb je goede taalvaardigheden in het Duits en/of Engels? Belangstelling om mee te werken aan een zinvol project? Wilt u het land Israël leren kennen? En u zou graag contacten willen leggen in Israël? Solliciteer dan nu via info@israelheute.com (Duitstalig) of info@israeltoday.co.il (Engelstalig).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.