Defensie: Marine op patrouille langs de Libanese grens

Thursday, July 04, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
In juni hielden de Israëlische strijdkrachten, luchtmacht en marine een grote oefening voor een oorlog op meerdere fronten. Een van die fronten is de grens met Libanon waar de terreurorganisatie Hezbollah de dienst uitmaakt, en het aangrenzende zeegebied.

Na de grootschalige oefening, die o.a. een aanval van Hezbollah simuleert, is de Israëlische marine in verhoogde staat van paraatheid, om zo nodig op volle zee tegen elke bedreiging in actie te komen..

'Tijdens de oefening werken we aan het verhogen van onze paraatheid en het verbeteren van onze slagkracht in de noordelijke sector tegen Hezbollah, of het nu afkomstig is uit de lucht op het water of eronder,' vertelde een eskader­commandant onlangs aan i24 News, dat deze video publiceerde.

Het 914 eskader van de marine beschermt niet alleen de burgers die in de buurt van de kust wonen, maar beveiligt ook kritieke infrastructuur, zoals aardgasvelden die ver van het vasteland liggen. Daarbij speelt een rol, dat er een geschil is tussen Israël en Libanon over het verloop van de zeegrens in dit gebied waar aardgas onder de zeebodem zit.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.