Israëli’s demonstreren voor familie, dat wil zeggen: één moeder en één vader

woensdag 3 juli 2019 |  Redactie Israel Today
De tegenbeweging tegen de LGBT-agenda in Israël wint aan kracht. Honderden mensen gingen de straten van Haifa op om te demonstreren voor gezinnen - één moeder en één vader. Volgens de organisatoren van het evenement is de mars een initiatief van zowel religieuze als seculiere burgers.

Afbeelding: de demonstratie in Haifa. De tekst op de posters luidt 'Abba we'ima = mishpoche, Vader en moeder = familie'. (Foto: Hadash Parush/Flash90)

De familiemars, waaraan ook verscheidene Messiaans-Joodse families deelnamen, was een gelegenheid voor Israëliërs om hun geloof in het belang van de traditionele gezinswaarden te uiten. ‘We kregen van iedereen massale steun,’ zei een van de organisatoren van het evenement. ‘Religieuze, seculiere, nieuwe immigranten en oude burgers steunden ons allemaal. Een burger die aliyah uit Rusland maakte, vertaalde het pamflet naar het Russisch en verspreidde het onder zijn vrienden, de steun was enorm.’

Volgens advocaat Na'ama Sela, een andere organisator van het evenement, sloot Facebook hun pagina af waar de oproep werd gedaan om mee te doen aan de mars. ‘We worden op alle mogelijke fronten bestreden. We hebben geleerd dat Freud het wellicht mis heeft, de sterkste impuls in de mens is niet de seksuele drang, maar het verlangen om de ander het zwijgen op te leggen,’ zei ze.

LGBT-organisaties zijn erin geslaagd hun homofamilie-agenda al vanaf de kleuterschool op te leggen aan het onderwijssysteem in Israël. ‘Er is een open debat over seksualiteit op school en op straat, terwijl het gewone gezin van de publieke agenda verdween,’ zei Sela. ‘Onze organisatie begon ongeveer zes maanden geleden met een informele bijeenkomst, en we begonnen te praten en van gedachten te wisselen over maatschappelijke en morele kwesties, en geleidelijk aan realiseerden we ons dat iedereen het gevoel had dat er iets aan het gebeuren was in de Staat Israël en dat het geen goede zaak was,’ legde ze uit.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.