Techniek: Onzicht­baar­heids­mantel zonder Harry Potter?

woensdag 3 juli 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Wetenschappers van de Ben Goerion Universiteit in Be'er Sheva, die onderzoek verrichten aan materiaal­opper­vlakken op nanoschaal, werken aan een theorie voor het vervaar­digen van een echte onzicht­baar­heids­mantel – zoals Harry Potter die bezat.

De onderzoekers, die liever de term Onzicht­baar­heids­tapijt gebruiken, geloven dat zij nu alles verzameld hebben dat zij nodig hebben om hun revolutionaire idee te testen voor een vel van een materiaal, dat letterlijk alles dat er onder ligt, doet verdwijnen voor onze ogen.

Dat klinkt er magisch, hier is de wetenschap waarop het is gebaseerd. Iets is zichtbaar voor het menselijk oog door het licht dat weerkaatst wordt door oppervlakten, wordt waargenomen door onze ogen en geïnterpreteerd door de hersenen. Maar de Israëlische wetenschappers van de Ben Goerion Universiteit zeggen, dat zij een meta-oppervlak hebben ontworpen dat een chip gebruikt om het licht af te buigen en door technologie af te leiden van het menselijk oog, waardoor alles onder het oppervlak niet waarneembaar wordt weergeven

Het team bereidt nu een prototype voor en gaat de theorie uittesten, dus misschien hebben we binnenkort geen magie meer nodig om onzichtbaar te zijn.

Bronnen: ILTV, WIN.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.