Gezant Trump: Joodse steden zijn geen 'nederzettingen'

zondag 30 juni 2019 |  Redactie Israel Today
De regering-Trump blijft zich inspannen om het vredesproces te hervatten op basis van realiteit en waarheid, in plaats van het herschrijven van de geschiedenis en zich ongefundeerd te beroepen op vage termen zoals het 'internationaal recht'.

Jason Greenblatt, de speciale gezant van de Amerikaanse president Donald Trump voor het Midden-Oosten, benadrukte vorige week, dat de conflicten die de regio teisteren, pas echt kunnen worden opgelost als iedereen stopt met het herschrijven van de geschiedenis, en zich in plaats daarvan begint de waarheid uit te leggen.

Hij riep in het bijzonder de Palestijnen en hun aanhangers op, om de Joodse gemeenschappen, die in het oude Bijbelse Joodse centrum van Judea en Samaria zijn gesticht (en in veel gevallen na duizenden jaren zijn hersteld) niet langer 'nederzettingen' te noemen, alsof het onwettige kolonies zouden zijn die er niets te zoeken hebben.

Greenblatt bekritiseerde ook het routinematige gebruik van vage termen zoals 'internationaal recht', die worden toegesneden om bij de specifieke agenda van een van de partijen te passen, met weinig of geen aandacht voor de feitelijke wetten of precedenten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.