Eten van 'slechte' IDF-soldaten voor Arabische kinderen

zondag 30 juni 2019 |  Redactie Israel Today
Als Israëlische soldaten wrede en onderdrukkende bezetters en 'kindermoordenaars' zijn, zoals onze tegenstanders beweren, waarom benaderen Palestijnse kinderen hen dan zonder angst, en durven zij een boterham van hen aan te pakken?

Israëlische soldaten worden overal afgeschilderd als harteloze, wrede en onderdrukkende bezetters die alleen maar pijn en lijden bij arme, onschuldige Palestijnse Arabieren zouden willen veroorzaken.
Dit beeld kun je verwachten van de Palestijnse Autoriteit, die van een terroristische organisatie is veranderd in een politieke entiteit, die een duidelijke agenda heeft van het delegitimeren en verslaan van de Joodse Staat. Maar vaak hoor je dat dezelfde bloedige smaad wordt herhaald door een aantal lokale Israëlische Joden en Arabieren, zelfs door christenen onder hen, die beter zouden moeten weten.

Gelukkig wordt het in het tijdperk van de smartphone en sociale media steeds makkelijker om de leugen van dit destructieve verhaal aan te tonen.

Is elke Israëlische soldaat een goed en fatsoenlijk persoon? Zeker niet. Geen enkele groep mensen kan dit van zichzelf beweren. Zijn er Israëlische soldaten die hun macht misbruiken? Ongetwijfeld.
Maar om te beweren dat de IDF als geheel alleen maar probeert de Palestijnse Arabieren uit te schakelen en schade toe te brengen, is een leugen die alleen maar dient om het conflict te bestendigen.

Gelukkig zijn er heel wat Israëlische soldaten, zoals de twee die in bovenstaande video te zien zijn, die de Palestijnen zeker niet haten en zelfs bereid zijn om zonder aarzeling hun voedsel te delen met hongerige Arabische kinderen. En, moet men zich afvragen, als Israëlische soldaten 'kindermoordenaars' zijn, zoals de Palestijnse Autoriteit zo vaak beweert, waarom waren deze twee jonge Palestijnse kinderen dan niet bang om hen te benaderen, zelfs om hen te omhelzen?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.