Defensie: Eerste Druze gevechts­piloot ontvangt zijn 'wings'

donderdag 27 juni 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Binnenkort zal de eerste Druze gevechtspiloot zijn zware training bij de Israëlische luchtmacht (IAF) afronden en zijn 'wings' – het begeerde piloten-insigne – ontvangen, melden Israëlische media. De man is afkomstig uit een Druzendorp in noordelijk Israël, waar men trots is op wat hij heeft bereikt.

Hij heeft er voor gekozen om in helikopters te vliegen, meldde World Israel News, omdat het hem meer uitdaagt dan een straaljager. De afgelopen jaren hebben drie Druzen de opleiding van de IAF voor navigator afgerond; voor andere Druzen bleek de zware opleiding tot piloot te zwaar.

Onderstaande video is gemaakt tijdens een afstudeer-ceremonie van de Israëlische luchtmacht op de luchtmachtbasis Chatzerim in zuidelijk Israël in 2011. Een van de afgestudeerden is de eerste orthodoxe vrouwelijke pilote.

Na de ceremonie volgde een demonstratie van de Israëlische luchtmacht, met een presentatie van Fouga CM-170 Magisters van het IAF-stuntteam en het nieuwe Lockheed-Martin F-16i Fighting Falcon 'Sufa' gevechtsvliegtuig, vliegend naast de Supermarine Spitfire die in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 vloog.

Bij de andere vliegtuigen die te zien waren was een aanval door de Boeing AH-64 Apache 'Saraph' en Bell AH-1 Huey Cobra 'Tzefa' helikopters, een reddingsmissie die werd uitgevoerd door de Sikorsky CH-53 'Petrel' helikopter, een landing en start door het Lockheed-Martin C-130 Hercules 'Karnaf' transportvliegtuig, een flyby van de 'Shoval' UAV drone van Israel Aerospace Industries, een gevechtssimulatie door een Boeing F-15i 'Ra'am' gevechtsvliegtuig, en het in de lucht bijtanken van de F-15i door de Boeing 707 'Re'em'".

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.