Video van de dag: Van Jericho naar Jeruzalem

Thursday, June 27, 2019 |  Redactie Israel Today
In de volgende nogal lange video begeleiden we twee dagen lang Sergio, Rhoda en hun vriend Charlie op hun wandeling van Jericho naar Jeruzalem. Het pad, ongeveer 50 kilometer lang, volgt volgens de traditie de oude weg van de 'barmhartige Samaritaan'.

Zij brengen ook een bezoek aan het Sint George klooster in Wadi Kelt, dat in de eerste helft van de 5e eeuw werd gebouwd. Het klooster 'hangt' aan de noordelijke rotswand van de Wadi Kelt en is alleen te voet bereikbaar. (Het klooster is niet, zoals in de video genoemd, vernield door de moslims, maar door de Perzen).

Na een bezoek aan het klooster is er een verrassing op weg door de woestijn. Een oud aquaduct, dat als een waterglijbaan door de woestijn voert. De Romeinen gebruikten het om Jericho van water te voorzien. In totaal zijn er drie waterbronnen in de Wadi, A Farah, A Fawwar en A Kelt. Deze oude 'waterleiding' uit de Romeinse tijd functioneert nog steeds.

Na de verfrissende afkoeling in het water gaat het verder in de richting van Jeruzalem. Dit is geen gemakkelijke manier, want het gaat voortdurend omhoog. Denk daarbij aan de Bijbelse tijden, toen men 'opging' naar de Tempel in Jeruzalem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.