Video: Gaan Iran en Amerika echt ten strijde trekken?

woensdag 26 juni 2019 |  Chananja Naftali
Een oorlog tussen de VS en Iran lijkt waarschijnlijker dan ooit door de nieuwe provocaties van de mullahs en een Amerikaanse president zoals Donald Trump, die veel minder geneigd is dergelijke provocaties te accepteren. Een oorlog zou Iraniërs de gelegenheid geven, de mullahs te verdrijven.

En als de VS en Iran met elkaar in oorlog raken, zal Israël – zoals iedereen maar al te goed weet - er zeker middenin zitten. Dat heeft Iran zo vaak beloofd.

Het is daarom interessant om een analyse van de situatie te horen van een Israëlische Messiaanse gelovige, die de afgelopen jaren in de sociale media als een onofficiële woordvoerder voor zowel het Israëlische leger als de Israëlische regering heeft gefunctioneerd.

Volgens Chananya Naftali zou Iran zo'n oorlog niet alleen verliezen door de Amerikaanse militaire macht, maar ook omdat veel (de meeste?) Iraniërs van de gelegenheid gebruik zouden maken om eindelijk in opstand te komen tegen hun radicale islamitische onderdrukkers.In feite smeken ze om zo'n kans, volgens Naftali.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.