Techniek: Israëlisch bedrijf ontwerpt vliegende auto

woensdag 26 juni 2019 |  Redactie Israeltoday,nl
Het Amerikaans-Israëlische bedrijf NTF(New Future Transportation), dat in Netanya zijn ontwikkelings­afdeling heeft, is van plan om vanaf 2025 de verkeers­problemen op te lossen met zijn vliegende en rijdende auto, die in een gewone garage moet passen.,

Wie zou ooit de mooie jeugddromen kunnen vergeten om – net als bij de Jetsons, Flubber of Back to the Future – met auto's over de stad te kunnen vliegen? Een Israëlisch bedrijf is nu bezig om tegen 2025 elektrisch aangedreven vliegende auto's op de weg - en in de lucht - te brengen.

Guy Kaplinsky, voorzitter van in de Israël gevestigde start-up NFT Inc., zei in een bericht van Calcalist, dat hij gelooft dat autonoom vliegende auto's de problemen van overvolle wegen in de stad zullen oplossen. Rijke zakenmensen kunnen het verkeer met helikopters vermijden en zich gemakkelijk tussen steden verplaatsen. Maar dat is duur, ingewikkeld en alleen voor de zeer rijken om te hebben. Kaplinsky ontwierp een vliegende elektrische auto die slechts een fractie van een privé helikoptervlucht kost. Hij zou beschikbaar kunnen zijn voor iedereen die liever niet urenlang op drukke straten en snelwegen doorbrengt.

Het NFT voertuig, genaamd Asaka ('vliegende vogel' in het Japans), heeft slechts 25 meter nodig om op te stijgen. De propellers en opvouwbare vleugels van de auto zijn in het dak opgenomen. De eerste auto's kunnen tot drie personen vervoeren over een afstand van 550 kilometer en kunnen snelheden bereiken tot 240 km/h.

De aanvankelijke prijs van de auto zal tussen de 200.000 en 300.000 dollar bedragen. Het bedrijf verwacht echter dat de prijs zal dalen zodra de auto op de markt komt. 'Onze belangrijkste doelstelling is niet alleen veiligheid, maar ook verlaging van de prijs,' zei Kaplinsky. Hij hoopt dat de vliegende auto geschikt zou zijn voor de grootschalige markt.

NFT heeft zijn onderzoekscentrum, waarvoor ingenieurs van Israel Aerospace Industries en Elbit Systems zijn aangetrokken, in de stad Netanya aan de Israëlische Middellandse Zeekust, en zijn hoofdkantoor in Californië. De testvluchten staan gepland voor volgend jaar.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.