Israël bereidt zich voor op oorlog met Iran

dinsdag 25 juni 2019 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger heeft het nationale dreigings­niveau verhoogd vanwege de recente spanningen tussen Iran en de VS, meldde de Israëlische nieuwszender Channel 12. Het Israëlische leger bereidt zich voor op aanvallen vanuit Iran en van diens bondgenoten Hezbollah en Hamas.

Afbeelding: Gereed staande tanks bij de grens met de Gazastrook (Foto: Aharon Krohn/Flash90)

Het Israëlische leger versterkt zijn militaire aanwezigheid in de noordelijke en zuidelijke grensgebieden van Israël en zal verdere stappen ondernemen om zich voor te bereiden op verschillende scenario's, zo vertelden Israëlische officieren aan Channel 12.

Naast de bedreiging door directe raketaanvallen (misschien zelfs nucleaire) van de Iraanse Revolutionaire Garde, moet Israël zich voorbereiden op gevechten met Hezbollah, de bondgenoot van Iraanse militanten in Libanon, aan het noordelijke front.
In het zuiden rusten de door Iran gesteunde Hamas-strijders zich uit met geavanceerde wapens. Hoewel veel pogingen van Iran om lucht­afweer­geschut en lange­afstands­raketten naar Hamas te smokkelen door de Israëlische marine zijn gehinderd, blijft de Egyptische grens met Gaza onveilig.

President Donald Trump kondigde in het weekeinde aan dat de VS de Islamitische Republiek 'hardere' sancties zouden opleggen. Dit gebeurde enkele dagen nadat de Amerikaanse president een militaire aanval tegen Iran - als vergelding voor het neerschieten van een Amerikaans surveillance-drone - had geannuleerd.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoette zondag in Jeruzalem de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton. Tijdens de ontmoeting zei Bolton tegen Netanyahu: 'Noch Iran, noch een andere vijandige partij zou de Amerikaanse voorzichtigheid en discretie moeten verwarren met zwakte. Niemand heeft hen een jachtvergunning in het Midden-Oosten gegeven', waarschuwde hij.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.