Eerlijke imam: Jeruzalem niet echt belangrijk voor islam

maandag 24 juni 2019 |  Redactie Israel Today
'Jeruzalem is niet van ons', zegt de Australische sjiitische Imam Mohamad Tawhidi. 'Wij hebben niets te maken met Palestina', beweert de zelfverklaarde moslim-hervormer, die zegt dat de stad cynisch wordt gebruikt om haat tegen de Joden te zaaien.

In een open en eerlijk moment geeft Tawhidi toe: 'Wij (moslims) hebben nooit een probleem gehad met het Joodse volk,' in dit openhartige interview in de Candace Owens Show, die op het PragerU-kanaal werd uitgezonden.

De islamist erkent verder dat zelfs Jeruzalem nooit een speciale plaats in de islamitische leer heeft gehad, tot de oprichting van de Joodse Staat. 'We hadden onze eigen heilige plaatsen, Mekka en Medina,' geeft hij toe.

Jeruzalem werd pas een belangrijke islamitische stad toen het gebruikt kon worden als een misleidend politiek propaganda­wapen om de woede van de moslimwereld tegen de Joodse Staat op te wekken, aldus de eerlijke geestelijke.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.