Hamas-leider Haniyeh: Heel Jeruzalem is islamitisch

donderdag 20 juni 2019 |  Redactie Israel Today
Hamas-leider Ismail Haniyeh heeft woensdag in een commentaar op Trump's vredesplan gezegd dat geheel Jeruzalem islamitisch is en blijft, en zo opnieuw laten zien waarom er waarschijnlijk niet zo snel een oplossing zal komen voor het Palestijns-Israëlische conflict.

Afbeelding: Hamas-leider Ismail Haniyeh (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Haniyeh sprak over de zogenaamde 'deal van de eeuw', het Amerikaanse initiatief voor een oplossing van het conflict. Volgens Haniyeh zal de Amerikaanse deal van de eeuw niet de kracht hebben om de stad Al-Quds (Jeruzalem) of de As-Aqsa moskee aan de Palestijnen te ontnemen.

Hij zei: 'De stad Al-Quds is niet Oost of West, hij is islamitisch en noch Trump, de Amerikaanse regering, de zionistisch-Amerikaanse alliantie, het internationale zwijgen, de samenzwering, de normalisering of de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Al-Quds kan de feiten veranderen'.

'Degenen die geloven dat ze de macht van Hamas kunnen inperken, hebben waanideeën, Hamas is diep geworteld in het land en in het hart van het Palestijnse volk, en niemand zal erin slagen Hamas schade toe te brengen.'

Vooral vanuit Europa horen we steeds weer dat alleen de twee­staten­oplossing een einde zal maken aan het conflict. Misschien moeten deze Europeanen met de Hamas-leiding om de tafel gaan zitten om hun ideeën voor een oplossing van het conflict aan te horen, omdat steeds weer aan de Israëli's wordt gevraagd om op een redelijke manier met Hamas te praten om eindelijk een einde te maken aan het conflict.

Is het werkelijk zo eenvoudig?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.