Defensie: Vrijwillig meedoen met IDF in zomer of herfst

donderdag 20 juni 2019 |  David Lazarus
Deelnemen aan de Israel Defense Forces (IDF) voor een vrijwillige 'tour of duty' wordt steeds populairder onder de christelijke vrienden van de Joodse Staat. Voor de avontuurlijke personen onder ons zijn hier twee geweldige opties voor een unieke ervaring in de zomer of de herfst.

Sinds 1983 brengt de organisatie Sar-El vrijwilligers naar Israël om in een ondersteunende rol te werken op de bases van het IDF, terwijl ze ook een beter cultureel begrip van Israël krijgen door middel van begeleide lezingen en contacten met Israëli's. Sar-El heeft door de jaren heen meer dan 160.000 vrijwilligers verwelkomd.

De voordelen van dit programma zijn dat vrijwilligers niet alleen hulp bieden aan de IDF, maar ook vriendschappen sluiten met Israëlische soldaten en in contact komen met Israëlische Joden. Het doel van Sar-El is om jaarlijks 10.000 vrijwilligers te laten bijdragen aan het welzijn en de veiligheid van Israël. Vrijwilligers komen van over de hele wereld. Vorig jaar bracht het door de IDF gesponsorde programma mensen uit meer dan 60 landen.

Welkom zijn vrijwilligers die ouder zijn dan 18 jaar en fysiek en mentaal in staat zijn om bij te dragen aan het soort werk dat de IDF voor hen heeft. Veel christenen en niet-Joden voegen zich elk jaar bij de Joodse aanhangers van Israël om bij te dragen aan het welzijn en de veiligheid van het thuisland van het Joodse volk.

Naast het Sar-El programma bestaat er voor Amerikaanse jongeren het programma Volunteers For Israel (VFI), dat Amerikaanse vrijwilligers de mogelijkheid biedt om te dienen op een legerbasis van het IDF in samenwerking met Sar-El. Deelnemers werken mee aan een archeologische opgraving en reizen buiten de gebaande paden rond in Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.