Israëli wint Europees kampioenschap Schermen

woensdag 19 juni 2019 |  Redactie Israel Today
Nadat hij eerst in eigen land kampioen was geworden, won de Israëlische schermer Yuval Shalom Freilich de Gouden Medaille bij de Europese kampioenschappen in Düsseldorf (Duitsland), waar hij aantrad tegen de besten van de wereld.

Freilich is de eerste Israëli die ooit een Europees kampioenschap Schermen heeft gewonnen.
'Alles klopte met elkaar. Het kwam gewoon allemaal samen. Echt een ongelooflijk gevoel,' zei hij in een interview dat door de Europese Scherm Federatie op Facebook is geplaatst.

De 24-jarige Israëlische schermer staat slechts op de 40e plaats in de wereldranglijst, maar was in staat om de als 13e gerangschikte Italiaan Andres Santarelli te verslaan in de finale van de competitie.

Freilich groeide op in Neve Daniel, een Israëlische nederzetting in Gush Etzion, een cluster van gemeenschappen genesteld tussen de bergen van Judea ten zuiden van Jeruzalem en ten westen van Bethlehem. Freilich schermt vanaf zijn vijfde jaar en heeft al eerder gouden medailles gewonnen in tiener-kampioenschappen. Als jongere heeft hij ook gestreden en een rechtszaak gewonnen, waardoor hij niet op de Joodse sabbat hoefde mee te doen.

'Dank aan iedereen die mij steunt en aanmoedigt om deze overwinning te behalen. Ik ben snel weer bij jullie terug (thuis in Israël),' zei de kampioen in het interview in het Hebreeuws.

Bekijk de video van de wedstrijd bij YouTube

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.