Verdrijft antisemitisme opnieuw Joden uit Duitsland?

zondag 16 juni 2019 |  David Lazarus
Veel Duitsers zijn zo bang om de grote bevolkings­groep moslim-immigranten boos te maken, dat zij standaard tegen Israël kiezen. Volgens een bericht van de nieuwszender i24 gaan veel jonge Duitse Joden op weg naar Israël wegens het groeiende antisemitisme in het land.

Verwelkomen van Aliyah makende Joden in Israël (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Israel Today vroeg aan Moriel, een jonge Israëlische Jodin die in Duitsland woont, naar haar mening over dit bericht. 'Ja, het is waar,' vertelde Moriel ons vanochtend vanuit München in een telefoongesprek. 'De mensen hier praten over de politiek in het Midden-Oosten en geven Israël de schuld. Het heeft vooral te maken met de Palestijnen,' zei ze.

'De Duitsers zijn bang voor terrorisme. Dus ze proberen zo aardig mogelijk te zijn tegen de mensen die hierheen zijn verhuisd vanuit Arabische landen,' legde Moriel uit, die in de IDF diende voordat ze met haar man naar Duitsland immigreerde. 'De meeste Duitsers accepteren gewoon hun (Moslim) standpunt en ze zijn bereid om slechte dingen over Israël te zeggen, ook al is het niet waar,' zei ze. 'Het is vooral angst vanwege alle mensen die uit Arabische landen komen. En dan verwijten ze het natuurlijk de Joden of Israëli's', benadrukte ze.

Tegenwoordig wonen er nog steeds bijna 200.000 Joden in Duitsland. De meesten van hen maken deel uit van de oorspronkelijke Joodse bevolking, maar veel jonge Joodse Israëli's verhuizen ook naar de Duitse Bondsrepubliek, op zoek naar beter betaald werk en betere levensomstandigheden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.