Video van de dag: Kapernaüm, de stad van Jezus

woensdag 12 juni 2019 |  Redactie Israel Today
De video van Tal Hanoci neemt ons mee naar het noorden, naar het Meer van Galilea. Het toont ons de archeologische site Kapernaüm, Kfar Nachum (vertaald 'Het dorp Nachum').

Kapernaüm was de stad en het centrum van de activiteiten van Jezus. 'En Hij verliet Nazareth, en ging wonen in Kapernaüm, aan de zee, in het gebied van Zebulon en Nafthali' (Matteüs 4:13).

Enkele bezienswaardigheden zijn:
♦ Het huis van Petrus, waarover in de 5e eeuw een achthoekige basiliek werd gebouwd. Nu staat boven de overblijfselen van de basiliek een nieuwe katholieke kerk die in het jaar 1990 werd opgericht,
♦ De overblijfselen van een Byzantijnse synagoge, die werd gebouwd over een oudere synagoge uit de derde of vierde eeuw,.
♦ Daartussenin bevinden zich andere woongebouwen die uitgegraven kunnen worden,
♦ De Grieks-orthodoxe Kerk van de Zeven Apostelen zul je niet over het hoofd zien vanwege haar rode koepels.

Er zijn veel plannen voor het Kfar Nahum National Park. Naast een informatiestand met een kiosk en restaurant voor de vele bezoekers, wordt er een vissers- en kunstenaarsdorp gebouwd waarin het dagelijks leven ten tijde van de tweede tempel wordt nagebootst.

De site is te bezoeken van zondag tot en met donderdag en op zaterdag tussen 8 en 16 uur. Op vrijdag en de dag voor feestdageen in de zomer van 13 tot 15 uur, in de winter van 8 tot 15 uur. Het telefoonnummer van het park: 04-6793865

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.