Israël bouwt stukken muur langs de grens met Gaza

dinsdag 11 juni 2019 |  Redactie Israel Today
Israël bouwt op enkele bedreigde plaatsen langs de grens met de Gazastrook een nieuwe beschermende muur, om de wegen en gemeenschappen te beschermen tegen terroristische aanvallen vanuit de Hamas-enclave.

Volgens een bericht van het Israëlische Channel 12 News is een deel van de betonnen muur voltooid en is het werk aan het volgende deel van de muur al begonnen. De nieuwe vaste barrière, die een hek vervangt, zal niet alleen terroristen de toegang tot Israël ontzeggen, maar zal ook het zich van de Hamas-militanten blokkeren. Dit voorkomt dat ze raketten afvuren op auto's op de zuidelijke grenswegen van Israël.

Het besluit om de betonnen muur te bouwen kwam nadat op 6 mei de 68-jarige Moshe Feder in zijn auto op weg naar zijn werk dodelijk gewond raakte door een antitankraket, die Hamas-terroristen vanuit de Gazastrook afschoten. Hij liet zijn vrouw en twee kinderen achter.

Het Israëlische leger heeft sindsdien besloten om langs andere kwetsbare grenswegen betonnen muren op te trekken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.