President Rivlin: Wij zullen christenen altijd beschermen

maandag 10 juni 2019 |  Yossi Aloni
Het zijn moeilijke en pijnlijke jaren voor de christenen in het Midden-Oosten. De Israëlische president Rivlin toonde zich er trots op, dat Israël is de afgelopen jaren de enige plaats in het Midden-Oosten is geweest waar christenen nog steeds kunnen floreren.

De Israëlische president Re'oeven Rivlin bracht vorige week een bezoek aan het Franciscaanse klooster van Sint Salvador in de Oude Stad van Jeruzalem, ter gelegenheid van het Pinksterfeest en de achthonderdste verjaardag van de Franciscaanse Orde in Israël.

De bijeenkomst werd bijgewoond door de plaatselijke leiders van de Franciscaanse Orde en de leiders van diverse andere traditionele kerken in Israël.

Rivlin wees op het feit, dat dit jaar Pinksteren bijna samenviel met de Joodse feestdag Shavoe'ot, en dat er veel belang wordt gehecht aan de warme relaties tussen de Joodse Staat en haar christelijke burgers. Natuurlijk is Pinksteren voortgekomen uit Shavoe'ot, ter herdenking van het geven van de Heilige Geest aan Yeshua's volgelingen op die zelfde Joodse feestdag, zo'n 2.000 jaar geleden.

President Rivlin herinnerde de verzamelde christelijke leiders eraan dat Israël 'zeer betrokken blijft bij de vrijheid van eredienst en religie voor iedereen, of het nu christenen, moslims of Joden zijn. We zullen hierbij nooit compromissen sluiten'.

De president wees op de rest van het Midden-Oosten en merkte op dat 'dit moeilijke en pijnlijke tijden zijn voor de christenen in deze regio, en ik ben er trots op dat Israël het enige land in het Midden-Oosten is waar de christelijke gemeenschap niet afneemt, maar juist groeit'.

Renovatie Heilig Graf kerk
Rivlin vervolgde, dat hij blij was om te zien dat de vaak ruzie makende christelijke groeperingen in de stad eindelijk tot een consensus waren gekomen over de renovatie van de kerk van het Heilige Graf, en zegde toe dat de Joodse Staat dit project zal ondersteunen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.