Amir Ohana tot nieuwe minister van Justitie benoemd

vrijdag 7 juni 2019 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft Amir Ohana, Knessetlid voor de Likoed-fractie, benoemd tot minister van Justitie. Hij vervangt Netanyahu's ontslagen minister Ayelet Shaked en zal het ministerie van Justitie leiden tot de vorming van een nieuwe regering na de komende verkiezingen op 17 september.

Afbeelding: Amir Ohana, Israëls eerste homoseksuele minister, verscheen donderdag tijdens de Pride Parade in Jeruzalem (Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90).

De voorzitter van de Nationale Unie, Bezalel Smotrich, had de vacature van de ministerspost voor zichzelf opgeëist, omdat Ayelet Shaked behoorde tot de partij Het Joodse Huis, waartoe Smotrich en zijn Nationale Unie ook behoorden, toen zij werd benoemd. Na zijn oproep, Israël te laten besturen volgens de Joodse wetten, was hij voor de Liekoedfractie onaanvaardbaar. Ondanks alles zei hij over de nominatie van Ohana: 'Amir Ohana is een eerbaar man en geschikt voor het ambt, ik wens hem veel succes.'

Ohana is afgestudeerd als jurist en werkte vroeger bij het Openbaar Ministerie. Voordat hij de politiek inging, werkte hij tien jaar als advocaat. Met de benoeming van Ohana tot minister van Justitie is een lid van de LGBT-gemeenschap voor het eerst lid van een Israëlische regering.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.