Defensie: Home Front Command beschermt de bevolking

donderdag 6 juni 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Het Home Front Command komt in actie in diverse noodsituaties, in het bijzonder bij de bescherming van de burgerbevolking. In tijden van crisis of oorlog werkt het Home Front Command op vol vermogen en gebruikt al zijn middelen om de burgerbevolking te instrueren, hoe om te gaan met de bedreigingen waarmee Israël wordt geconfronteerd. Het doel van de eenheid is eenvoudig: het redden van levens. Hij voert opsporings- en reddingsoperaties uit in Israël en over de hele wereld en helpt bij het redden en herstellen uit incidenten zoals terreuraanslagen, overstromingen, grote branden, enz.

Het Home Front Command werd in februari 1992 na de Golfoorlog opgericht met het doel om in routine- en noodsituaties te functioneren voor het thuisfront en om de bevolking voor te bereiden op noodsituaties. Alle soldaten in het commando dragen de kenmerkende oranje baret.

Onderdeel van het Home Front Command is de Opsporings- en Reddingsbrigade, die getraind is om speciale reddingsmissies uit te voeren in Israël en in het buitenland. Deze werd opgericht in 2013 en was actief in Operatie Protective Edge (de Gaza-oorlog van 2014). In oktober 2017 vloog een delegatie van soldaten en officieren van de brigade naar Mexico en hielp de slachtoffers van de verwoestende aardbeving.
In de video ziet u een enkele jaren geleden gehouden grootschalige reddingsoefening.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.