Berg Hermon door raketten vanuit Syrië beschoten

zondag 2 juni 2019 |  Redactie Israel Today
Twee raketten zijn zaterdagavond vanuit Syrië op Israël afgevuurd. Volgens de berichten was de berg Hermon het doelwit. Aanvankelijk werd gemeld dat slechts één van de twee raketten op Israëlische bodem was afgevuurd. Maar later bleek dat beide raketten bij een militaire zone van het Israëlische leger in de buurt van de berg Hermon waren neergekomen.

Bij de kabelbaan van de berg Hermon, die nu in bedrijf is, werden fragmenten van een van de raketten ontdekt. De video toont beelden van een bewakingscamera. Niemand is gewond geraakt door de raketbeschieting. Volgens berichten in de media werden de twee raketten vanaf een afstand van ongeveer 35 kilometer afgevuurd. Men neemt aan, dat het geen ongeluk was, maar dat de raketten opzettelijk door Iraanse terreurgroeperingen zijn afgevuurd om Israël te provoceren.

Als reactie op de raketbeschietingen heeft de Israëlische luchtmacht enkele uren daarna aanvallen uitgevoerd op doelen in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus, waar Syrische en Iraanse troepen en Hezbollahstrijders gestationeerd zijn.

Israëlische vergeldingsaanvallen in de buurt van Damascus

Volgens berichten zijn bij de Israëlische vergeldings­acties tien mensen omgekomen, waaronder drie Syrische soldaten en zeven strijders uit andere landen. Er is niet gerapporteerd om welke landen het gaat.
Tijdens de aanvallen werd de Israëlische luchtverdediging geactiveerd door het Syrische luchtafweergeschut. Maar geen van de Syrische projectielen explodeerde in Israël.

Het Israëlische leger ziet Syrië als de enige verantwoordelijke voor de aanvallen op Israël. Men zal blijven optreden tegen alle activiteiten die vanaf Syrisch grondgebied tegen Israël zijn gericht en zich blijven inzetten voor de bescherming van de Israëlische burgers, zo blijkt uit een verklaring van het Israëlische leger.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.