Video: Kijkje in een aanvalstunnel van Hezbollah

vrijdag 31 mei 2019 |  Redactie Israel Today
Deze week heeft het Israëlische leger het neutraliseren van in totaal zes terreurtunnels van Hezbollah voltooid. De tunnels werden in januari ontdekt als onderdeel van Operatie Noordelijk Schild.

Het leger heeft een video van de laatste gevonden tunnel gepubliceerd. Het werd gegraven door Hezbollah vanuit het dorp Ramyie in Zuid-Libanon en bereikte Israëlisch grondgebied, in strijd met VN-resolutie 1701.

Het Israëlische leger schat dat er geen tunnels meer zijn die Israëlisch grondgebied binnendringen. Binnen Libanon kunnen zich echter nog enkele tunnels op een diepte van honderd meter bevinden.

'Geen aansluiting meer onder dit nummer' – Een Israëlische soldaat in de tunnel van Hezbollah (Foto: Basel Awidat/Flash90).

Zoals u kunt zien in de video, is de laatste tunnel zeer goed gebouwd en uitgerust. Er was elektriciteit en communicatieapparatuur (foto hierboven). Hezbollah zou de tunnels gebruiken voor een geplande toekomstige invasie van Noord-Galilea. Dit plan is verijdeld door het Israëlische leger.
Het leger zal zich blijven inzetten voor de veiligheid van de Israëlische burgers, aldus een woordvoerder van het leger.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.